Avastasin, et ma pole teile veel selgitanud, kes neid postitusi siia kirjutab. Minu nimi on Marko. Äärmiselt tore, et üks lugejatest taipas seda küsida, see on tõesti väga ebaviisakas end mitte tutvustada! Minupoolsed vabandused!

Olen tihtipeale Toiduproffi käed, jalad ja aju ning seetõttu võtsin blogimise ka endale et jagada oma ja Toiduproffi tegemisi. Luban, et järgmises postituses räägin teile ka endast veidi detailsemalt 🙂

Rahvas on küsinud, kuidas me oma tooteid välja mõtleme või kes meil on see geenius ideede generaator. See pole alati mina, aga kui olen, siis enda puhul peaksin ilmselt alustama algusest.

Juba lasteaias, kui kõik teised poisid tahtsid saada tuletõrjujaks või politseinikuks, mis on loomulikult esmane valik igale noorele poisile, kuna need ametid kehastavad kangelaslikkust ja tugevat mehelikkust, keda kõik alt ülesse vaatavad, siis minu tuleviku ameti joonistusel olin end kujutanud leiutajana. Iidoliks tol ajal oli koomiksitegelane leidur Leo, seejärel liitus veel meeskonda Macgyver, kes oma peene Šveitsi noaga ja teibiga lahendas kõik olukorrad. Need kaks asja tegid oma nime tänu sellele mehele – parim müügi nipp ever.  Nüüdon ka minul oma labor, kus spets seadmetega töötan välja ja katsetan uusi toite.

Peamisemaks alustalaks retseptide koostamisel olen tavaliselt võtnud oma lemmikud mälestused nooruspõlvest.

Ehk siis midagi, mis on jätnud jälje. Nagu näiteks vanaema õunakook, must leib ja pannkoogid; ema pastaroog, kotletid ja maasikajogurt; isa suitsukala ja suitsusauna liha; vanaisa hapukurgid, moosid ja hoidised; onu õuna ja ploomiaed; koolitädi borši supp ja pilaff, mida on lausa võimatu üle trumbata.

Kõigil on mälestusi maitsetest minevikus ja isegi kui neid saab ühe käe sõrmedel ülesse lugeda, on need maitsed, mis defineerivad sind ja sinu eelistusi. Ühesõnaga natuke nostalgiat ei tee kunagi paha.

Loomulikult on veel palju olulisi aspekte, mis mind inspireerib ja mida pean tähtsaks, nagu näiteks koolitused ja muud infoallikad, aga sellest kirjutan teile hiljem spetsiifilisemalt.

Nüüd, selleks et anda ka mõtteallikat siis lisan ka targa lõpetus postituse kokkuvõtteks……… see on lõppematu töö, aeg mida me igapäevaselt investeerime, lootes luua midagi erakordset ja meelepärast oma klientidele. Ning kui kunagi saad proovida neid toite taldrikult, siis tea, et kunagi oli seal samal taldrikul vaid elevust tekitav idee sellest, mis seal tegelikult olla võiks. Kõik algab lihtsalt ideest.

Vot selline tarkusetera ….

Kohtumiseni juba järgmises postituses!

Marko

JÄTA KOMMENTAAR